GALERIJA I POSLJEDNJE NOVOSTI

Aktivnosti, Edukacije, Natječaji, Radionice

Poziv na online predavanje pod nazivom: "Mentalno zdravlje nastavnika"

Pozivamo vas na online predavanje pod nazivom: "Mentalno zdravlje nastavnika" koje će se održati online u četvrtak, 18. travnja 2024. s početkom u 20 sati (ZOOM)

Predavačica: Željka Gregorin, socijalna pedagoginja

Mentalno zdravlje je povezano s boljim fizičkim zdravljem te većom kvalitetom života i boljim funkcioniranjem u svim aspektima. Kroz predavanje i interaktivne sadržaje koje nam je pripremila Željka Gregorin moći ćemo prepoznati izvore profesionalnog stresa kao i mehanizme za ulaganje u mentalno zdravlje.

Pozivaju se članovi Udruge te ostali zainteresirani kolege i kolegice kineziolozi za predavanje jave na mail Udruge do četvrtka u 18 sati kako bi im se poslala poveznica za sudjelovanje.

VIŠE

Održan okrugli stol „MISLI, VJEŽBAJ, MIJENJAJ“

U ponedjeljak, 12. veljače 2024. godine u kongresnoj dvorani Obrtničkog doma u Poreču održao se okrugli stol na temu "Misli, vježbaj, mijenjaj". Sudionike su u ime organizatora skupa Udruga Pragma iz Zagreba i Udruga kineziologa Poreč pozdravili njezini predsjednici Nedjeljko Marković i Loris Benassi.

U ime Grada Poreča obratila se Tihana Mikulčić, voditeljica odsjeka za socijalnu skrb, zdravstvenu zaštitu, mlade i civilno društvo. Istarsku županiju predstavljao je Robert Fatorić, viši stručni suradnik za obrazovanje, sport i tehničku kulturu.

Primarna svrha okruglog stola bila je dobivanje uvida u stavove roditelja i stručnjaka o potrebi sudjelovanja djece i mladih u sportskim aktivnostima te ispitivanje pozitivnih strana sudjelovanja kroz sport i na taj način povezujući sport i socio-emocionalne kompetencije.

VIŠE

Poziv za redovnu sjednicu Skupštine Udruge kineziologa Poreč

Pozivamo Vas na redovnu godišnju Skupštinu "UK Poreč" koja će se odrćati u četvrtak 8. veljače 2024. u 17:00 sati u sali za sastanke boćarske dvorane SRC "Veli Jože" u Poreču, Vukovarska 6, 52440 Poreč.

VIŠE O DNEVNOM REDU

Poziv na Okrugli stol „MISLI, VJEŽBAJ, MIJENJAJ“ - 12. veljače 2024. godine.

Udruga Pragma i Udruga kineziologa Poreč pozivaju na okrugli stol s temom „Misli, vježbaj, mijenjaj“ s ciljem dobivanja dubljeg uvida stručnjaka koji rade s djecom i mladima, te medijskih stručnjaka i zainteresiranih roditelja, u međusoban utjecaj socio-emocionalne i medijske pismenosti te aktivnog bavljenja sportom djece i mladih. Okrugli stol će se održati u prostoru kongresne dvorane Obrtničkog doma u Poreču, Partizanska 5a, od 18 do 19 sati u ponedjeljak 12. veljače 2024 godine.

Ciljevi Okruglog stola su dobivanje uvida u stavove roditelja i stručnjaka o potrebi sudjelovanja u sportskim aktivnostima te ispitivanja pozitivnih strana sudjelovanja djece i mladih kroz sport i na taj način povezujući sport i socio-emocionalne kompetencije. Također, ciljevi su i istražiti utjecaj medija na bavljenje sportom te medijsko izvještavanje koje promiče timski rad, nenasilje, zajedništvo i suradničko rješavanje problema, usmjeravanje pažnje i povećanje motivacije, kao i odgoj za općeljudske vrijednosti poštivanja drugih te zaštite ranjivijih.

VIŠE

Dodjela priznanja Hrvatskog kineziološkog saveza za 2023. godinu.

U Rijeci je u petak, 15. 12. 2023. održana svečana dodjela godišnjih nagrada i priznanja Hrvatskog kineziološkog saveza.

Ova svečana dodjela se održava već 40 godina i nagrađuje zaslužne kineziologe u tri kategorije:

1. Priznanje za uspješan rad,

2. Zahvalnica za uspješan dugogodišnji rad,

3. Povelja za životno djelo „ZASLUŽNI KINEZIOLOG“.

Među dobitnicima nagrada su i dva člana Udruge kineziologa Poreč i to dr. sc. Loris Benassi i Gojko Vekić, učitelj tjelesne i zdravstvene kulture u mirovini, u kategoriji „Priznanje za uspješan rad“.

Priznanja je u ime dobitnika preuzela članica Upravnog odbora Udruge kineziologa Poreč, Ana Beaković, mag. cin. te je ista bila i predstavnica Udruge na redovnoj godišnjoj sjednici skupštine HKS-a.

Čestitamo našim dobitnicima!

VIŠE

Program "Dodatna sportska aktivnost za djecu predškolskog uzrasta

Obavještavamo Vas da tražimo jednu/og magistru/a kineziologije za realizaciju programa Dodatna sportska aktivnost sa djecom predškolskog uzrasta u ped. god. 2023./2024. Molimo sve zainteresirane kolege/ice da se jave na mail Udruge do petka, 1. prosinca do 8 sati. Cijena za svaku pojedinu aktivnost (do 45 min.) iznosi 13 Eura. Ugovor o djelu potpisuje se sa Ustanovama ranog odgoja, dok Grad Poreč-Parenzo financira realizaciju programa. Zainteresirani će dobiti detaljne informacije o sadržaju i načinu realizacije aktivnosti! Početak programa kreće neposredno po odabiru kineziologa (voditelja/ice aktivnosti). Ljubazno Vas molimo da informaciju proslijedite i ostalim našim kolegama i kolegicama koji nisu na mail listi ili nam javite njihova imena i prezimena da ih mi obavijestimo preko službenog maila Udruge! Također, pozivamo Vas da ispunite prijavnicu na službenoj stranici Udruge putem linka: Link na prijavnicu i postanete punopravni član našeg udruženja. O budućim akcijama Udruge biti ćete pravodobno informirani putem službene stranice, društvenih mreža i maila Udruge.

VIŠE

Obavijest o predavanju i održavanju redovne godišnje Skupštine

Predavanje "Komunikacija" organizira Udruga kineziologa Grada Zagreba s kojom imamo dogovorenu suradnju, koja se između ostalog manifestira i u vidu međusobnih sudjelovanja na predavanjima. Molio bih sve zainteresirane da mi do četvrtka, 2. studenog do 15 sati jave mailom ukoliko žele sudjelovati kako bi im na vrijeme proslijedio poveznicu. Svi članovi naše Udruge koji budu sudjelovali na webinaru dobiti će kao i obično potvrdu o sudjelovanju (od strane organizatora - UKZ-a), u svrhu napredovanja u struci. Ujedno podsjećam da ćemo za mjesec dana organizirati redovnu godišnju Skupštinu naše Udruge o kojoj ćete biti pravovremeno obaviješteni. Napominjem da odlukom Skupštine UK Poreč od prošle godine sve naše kolegice i kolege u mirovini ne plaćaju Udruzi godišnju članarinu!

Poziv na predavanje - webinar na temu "Komunikacija", Ane Boban

Tema predavanja (webinara): KOMUNIKACIJA

Predavačica: Ana Boban, psihologinja

Datum i vrijeme predavanja: četvrtak, 2. studenoga 2023.g. u 20 sati

Naša predavačica moli da za predavanje pripremite olovku i list papira formata A4.

VAŽNO! Nemamo pravo neograničenog korištenja Zoom aplikacije.Stoga vas molimo kada dođe do prekida:

- da se pokušate odmah priključiti na isti link

- ukoliko ne uspijete, pogledajte elektronsku poštu-mail

U mailu ćete dobiti informacije kada se ponovo možete priključiti na Zoom. Prošli put trebali smo čekati 7 minuta do novog priključenja.Poveznica na predavanje bit će vam pravovremeno dostavljena. Pošaljite zahtjev

"Vrednovanje, kako, kada i zašto? I još ponešto."

Udruga kineziologa Grada Zagreba organizira okrugli stol na temu: "Vrednovanje, kako, kada i zašto? I još ponešto." Za sudionike Udruge kineziologa Poreč koji nisu u mogućnosti nazočiti uživo, kolege iz UKGZ će pokušati organizirati prijenos preko Zooma. Molim zainteresirane da se jave na ovaj mail do utorka, 6. 6. 2023. do 18 sati kako bi im mogao poslati poveznicu za sudjelovanje.

Link na FB stranicu UKZ

Poziv na Predavanje Doc.dr.sc. Ivana Rakovaca dr.med. spec.ortoped

Udruga kineziologa Poreč organizira online predavanje u ponedjeljak, 22. svibnja 2023. s početkom u 20 sati (trajanje predavanja do 60 minuta + vrijeme za pitanja i raspravu). Predavanje naslovljeno "Pregled ozljeda u nekim manje zastupljenim sportovima: padel, ritmička gimnastika, hokej na travi, sumo hrvanje, golf i dr." održati će doc. dr. sc. Ivan Rakovac, dr. med. spec. ortoped. iz Poreča. (više o predavaču pročitajte u privitku) Svim zainteresiranim kolegicama i kolegama Udruga će izdati Uvjerenje o sudjelovanju u svrhu napredovanja u struci. Obzirom da se predavanje održava online broj sudionika je ograničen, stoga molim da vaše sudjelovanje potvrdite na ovaj e-mail do ponedjeljka u 16 sati. Prije predavanja svim prijavljenim biti će poslana poveznica za spajanje na webinar.

Osnovne informacije o predavaču - Ivan Rakovac

1. Hrvatski kongres medicine životnog stila s međunarodnim sudjelovanjem

1. Hrvatski kongres medicine životnog stila s međunarodnim sudjelovanjem koji će se održati 3. i 4. lipnja 2023. godine na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu pod nazivom "Najstariji lijek u novom ruhu". Ne propustite ovu jedinstvenu priliku za druženje i razmjenu iskustava i znanja s vrhunskim domaćim i stranim stručnjacima iz područja medicine, kineziologije, nutricionizma i psihologije o medicini životnog stila (eng. Lifestyle medicine).

VIŠE

Predavanje-radionica - Rukomet u nastavi

subotu, 11. veljače od 10 do 12 sati organizira se predavanje-radionica - Rukomet u nastavi. Organizira je Udruga kineziologa Grada Zagreba. Biti će uživo i prenosit će se preko youtube kanala. Kao partneri s njihovom Udrugom imamo mogućnost sudjelovanja on-line. Jeste li možda zainteresirani za navedenu temu? Ukoliko jeste, poslat ćemo Vam link kako bi predavanje-radionicu mogli pratiti u realnom vremenu.

VIŠE

Poziv na Predavanje Ivane Kurtov

Pozivamo Vas na predavanje "Pravovremeno prepoznavanje poremećaja hranjenja kod djece i mladih".Predavanje će se održati online u ponedjeljak, 23. siječnja 2023. u 20:00. Predavačica: Ivana Kurtov iz Centra za poremećaj hranjenja BEA. Organizator predavanja je Udruga kineziologa grada Zagreba s kojom od ove godine imamo dogovorenu tješnju suradnju koja se manifestira i ovim putem.

NAPOMENA: Tek u nedjelju će mi poslati link za sudjelovanje, stoga Vas molim da mi svi zainteresirani pošalju povratnu informaciju kako bi im mogao proslijediti poveznicu jer slobodan ulaz za predavanje nije moguć!

Loris Benassi

Zauvijek difovci, bez obzira na kifovce i kineziologe.

U Obrtničkom domu u Poreču 16. prosinca održana je redovna godišnja Skupština Udruge Kineziologa Poreča, obilježavajući tako 20. godišnjicu rada. Skupštinom je predsjedavao Loris Benassi, predsjednik Udruge. Dnevni red Skupštine sastojao se od slijedećih točaka: Izvješće o radu Udruge u 2022. godini; Izvješće o financijskom poslovanju Udruge u 2022. godini;Rasprava o izvješćima i donošenje zaključaka; Program rada Udruge za 2023. godinu; Financijski plan Udruge za 2023. godinu; Prijedlog izmjene Statuta Udruge te Obilježavanje obljetnica Udruge kineziologa Poreč.

VIŠE

Održana godišnja Skupština Hrvatskog kineziološkog saveza i dodjela priznanja i nagrada HKS-a za 2022.

U subotu, 3. prosinca 2022. u Zadru je održana redovna godišnja Skupština Hrvatskog kineziološkog saveza. Predstavnik naše Udruge na Skupštini je bio kolega dr. sc. Loris Benassi. Na Skupštini su pored ostalog iznijeta godišnja izvješća o radu te program rada i financijski plan za 2023. godinu.

VIŠE

Poziv za redovnu sjednicu Skupštine Udruge kineziologa Poreč

Redovna sjednica Skupštine Udruge kineziologa Poreč, održati će se u petak 16. prosinca 2022., u 18:00 u Kongresnoj dvorani Obrtničkog doma u Poreču, Partizanska 5a, Poreč.

VIŠE

Radionica/predavanje dr. sc. Borisa Balenta - Osvrt

U ponedjeljak, 14. studenoga 2022. u press centru porečke sportske dvorane Žatika održana je radionica/predavanje za kineziologe i trenerski kadar. Skup je organizirala Udruga kineziologa Poreč koja je ovom prilikom obzirom na temu skupa „Razvoj poželjne motivacije kroz misaoni postav trenera“ pozvala i sve trenere i trenerice klubova članova Sportske zajednice Grada Poreča (SZGP).Predavanje je održao dr. sc. Boris Balent, ugledni sportski psiholog iz Zagreba s velikim međunarodnim iskustvom u području psihologije u radu s pojedincima i timovima/grupama.

VIŠE

Razvoj poželjne motivacije kroz misaoni postav trenera

Misaoni postav možemo definirati uvjerenje koje pojedinac ima o sebi i svojim sposobnostima. Kao što postoji misaoni postav u mnogim drugim područjima, tako postoji i u području sporta. Misaoni postav u sportu je uvjerenje koje neka osoba ima o sebi u sportskom okruženju; specifično o tome u kojoj mjeri vjeruje da je uspjeh u sportu u najvećoj mjeri pod utjecajem truda odnosno talenta.

VIŠE

Program Dodatna sportska aktivnost 2022.- 2023.

Traži se jedan kineziolog za realizaciju programa Dodatne sportske aktivnosti sa djecom predškolskog uzrast. Pilot projekt aktivnosti tjelesnog odgoja (ex sata TZK-e u vrtiću) realiziran je ovog proljeća. U suradnji sa rukovodstvom, stručnom službom i odgojiteljicama dječjih vrtića Radost i Paperino iz Poreča tijekom prethodnog perioda dogovoren je primjereni koncept i provedba aktivnosti.Molimo sve zainteresirane kolege/ice da se jave na mail Udruge do petka, 21. listopada do 8 sati.

VIŠE

Ljiljana Štingl i Loris Benassi autori izvornog znanstvenog rada "Stanje uhranjenosti labinskih srednjoškolaca"

Nedavno je u Zadru održana 30. ljetna škola kineziologa Republike Hrvatske. Tema ovogodišnje međunarodne konferencije bila je Kineziologija u Europi - Izazovi promjena. Na konferenciji je prisustvovao i naš član dr. sc. Loris Benassi. Izlagao je rad naslovljen Stanje uhranjenosti labinskih srednjoškolaca koji je napisao u suradnji s Ljiljanom Štingl, prof. iz Srednje škole Mate Blažine iz Labina.

VIŠE

Nastavak predavanja "Programa stručne pomoći SZGP"

Predavanje sa temom „Metodika u trenažnom radu s djecom predškolskog uzrasta“ održao je .dr.sc. Loris Bennasi što je bio nastavak tj. drugi dio predavanja koje se održalo sredinom mjeseca svibnja.Zadatak tematskih predavanja je prenošenje najnovijih saznanja iz područja kineziologije, a koja su primjenjiva u radu trenera i voditelja porečkih sportskih klubova, sa ciljem podizanja kvaliteta vođenja trenažnih procesa – treninga, a što će za krajnji cilj imati stručan rad i usmjeren sportski razvoj najmlađih članova naše sportske zajednice.

VIŠE

Veliki uspjesi istarskih učenika na državnim sportskim natjecanjima

Sa Svjetskih školskih sportskih igara osnovnih škola u odbojci, vratile se srebrnom medaljom oko vrata slijeće učenice Osnovne škole Vladimira Nazora iz Vrsara: Mia Borovac, Lara Matukina, Nina Pulić, Ivona Štifanić, Nika Soldatić, Chiara Zrno, Nina Kalčić, Aurora Gaćina, Asja Zolota, Natali Poropat Mekiš, mentorica Sanja Matukina.

VIŠE

Porečani hodali za zdravlje

Brojni građani sa područja Poreča i okolnih općina okupili su se kraj Općinskog suda Poreč s namjerom da provedu jutro u druženju i tjelesnoj aktivnosti. Čitavom trasom sa sugrađanima je hodao, vježbao i družio se gradonačelnik Grada Poreča-Parenzo, Loris Peršurić. Aktivnost su pratili zaposlenici Zdravog grada Poreč, volonteri GDCK-a, volonteri Društva invalida Poreč, a tjelovježbu su organizirano vodili kineziolozi Zoran Jendrašić ispred SZGP te stalni stručni suradnik Zdravog grada Poreč, Vedran Vrus. Društvo invalida Poreč i Crveni križ Poreč uključili su se volonterski i svojim vozilima za slučaj potrebe da se u povratku prevezu hodači iz ranjivih skupina, a na raspolaganje za besplatnu vožnju stavio se i porečki turistički vlakić.

VIŠE

Mališani Poreča hodali za zdravlje

Svi porečki vrtići, djeca, odgajateljice , stručne službe i ravnateljice hodali za zdravlje 18.5.2022. u gradskoj aktivnosti HODAMO MI, ZA ZDRAVLJE SVI – CAMMINIAMO TUTI PER LA SALUTE. Mališani su se okupili kraj Općinskog suda Poreč te hodali do Brula u veseloj i šarenoj koloni koja je plijenila pažnju. Na startu su ih dočekali kineziolozi Zoran Jendrašić u ime organizatora ispred SZGP, naš stalni stručni suradnik Vedran Vrus i dr.sc. Loris Benassi također kineziolog, naš sugrađanin Porečan, akademski stručnjak koji se priključio našoj lokalnoj aktivnosti i vođenju grupa djece na što smo iznimno ponosni.

VIŠE

Stručna pomoć sportskim klubovima i udrugama Grada Poreča

Program se sastoji od niza stručnih predavanja i pokaznih vježbi namijenjenih prvenstveno stručnom kadru, trenerima i voditeljima sportskih klubova i udruga članova SZGP. Cilj programa stručne pomoći SZGP je prenašanje najnovijih saznanja iz područja kineziologije, a koja su primjenjiva u radu naših klubova, čime će se podići prvenstveno kvaliteta vođenja trenažnih procesa – treninga, kao i sam rad u klubovima, a što će za krajnji cilj imati što pravilniji sportski razvoj prvenstveno najmlađih članova naše sportske zajednice.

VIŠE

Svečanom sjednicom obilježen Dan Grada Poreča

Svečana sjednica u povodu Dana Grada Poreča i Dana oslobođenja održana je u petak, 29. travnja 2022. u punoj sali Istarske sabornice. Osim „Povelje 30. april“, dodijeljene su i plakete gradonačelnika zaslužnim građanima.

VIŠE

Kreće program sportskog vrtića u Poreču

Program prilagođene univerzalne sportske škole u vrtićima Grada Poreča, naziv je projekta čiju su realizaciju nedavno pokrenuli Sportska zajednica grada Poreča, Udruga kineziologa Poreč, gradski Upravni odjel za društvene djelatnosti te dječji vrtići Radost i Paperino, za što je u ovoj godini u gradskom proračunu rezervirano 24 tisuće kuna.

VIŠE

SVEČANO OBILJEŽENA 15. OBLJETNICA ŠKOLSKOG ŠPORTSKOG DRUŠTVA ISTARSKE ŽUPANIJE Posebno priznanje profesoru Antonu Malnaru

Za izuzetan doprinos unapređenju školskog sporta na području Istarske županije županijska pročelnica Percan potom je uručila priznanja mentorima i još nekim društvima, a rad prof. Malnara posebno je izdvojen jer je predanim radom i entuzijazmom sa SŠD "Mate Balota" Poreč, ostvario velike uspjehe dovevši društvo u sam vrh hrvatskog školskog sporta sa osam zlatnih, tri srebrne i četeiri brončane medalje na državnim prvenstvima, a sudjelovali su i na tri svjetska prvenstva

VIŠE

Školsko sportsko društvo “VRSAR-FUNTANA” dobilo nagradu za iznimna dostignuća od ŠSS-a Istarske županije

U školskoj sportskoj dvorani Osnovne škole Marije i Line u Umagu nedavno je održana svečanost obilježavanja 15. obljetnice osnutka Školskog sportskog saveza Istarske županije. Nakon uvodnih pozdravnih riječi, umjetničkog i sportskog programa, dodijeljene su brojne nagrade školskim sportskim društvima za postignute rezultate u proteklom periodu kao i monografija 15. godišnjice ŠSS-a Istarske županije te godišnjak Saveza. U ime Osnovne škole Vladimira Nazora Vrsar priznanje je primila Sanja Matukina, prof. tjelesne i zdravstvene kulture i voditeljica Školskog sportskog društva „Vrsar-Funtana”.

VIŠE

Održana je Izborna skupština Udruge kineziologa Poreč

Udruga kineziologa Poreči održala je 24.03.2021. Izbornu skupštinu čime su zaključili četverogodišnje razdoblje rada (2017 – 2021), a ujedno dogovorili i predstavili zadatke Udruge u predstojećem mandatu. Istaknuta je suradnja u projektima i akcijama sa Zdravim gradom Poreč, Sportskom zajednicom grada Poreča, Udrugom penzionera – klub Galija, Istarskim domovima zdravlja, Osnovnom školom i vrtićima grada Poreča.

VIŠE

Tjelovježbu za starije i osobe s invaliditetom vodit će fizioterapeutkinja Doma za starije i nemoćne

Poreč će biti jedan od istarskih gradova u kojima će se u subotu, 14. travnja, održati pješačko-rekreativna manifestacija "Hoditi i zdravi biti – La salute viene camminando".Organizatorima akcije, Zdravom gradu i Gradu Poreču, kao suorganizatori će se priključiti i druge porečke ustanove - Dom za starije i nemoćne, Udruga umirovljenika Galija, Društvo invalida, Udruga kineziologa i Crveni križ.

VIŠE

Porečki osnovnoškolci povodom svjetskog dana zdravlja 7. 4. proveli su predivan dan u prirodi.

Porečki osnovnoškolci povodom svjetskog dana zdravlja 7. 4. proveli su predivan dan u prirodi. Dvije porečke osnovne škole ove godine uključile su se u aktivnost Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije (ZZJZ IŽ) HODITI I ZDRAVI BITI – LA SALUTE VIENE CAMMINANDO pod motom „ŽIVJETI ZDRAVO“. Nositelji akcije Hoditi i zdravi biti za Poreč su Zdravi grad Poreč i Grad Poreč-Parenzo, a u partnerstvo se uključila i Udruga kineziologa Poreč.

VIŠE

Udruga kineziologa Poreč dobitnik godišnje nagrade HSSR ”Sport za sve”

U Rijeci održano 12. Hrvatsko savjetovanje o obuci neplivača, a članovi Udruge kineziologa Poreč su kao nosioci realizacije programa obuke neplivača u Ljetnom kampu Poreč, Ljetnom kampu Vrsar i Osnovnoj školi Poreč dobili godišnju nagradu Hrvatskog saveza za sportsku rekreaciju "Sport za sve". Programi se realiziraju tradicionalno već 16 godina, a ove je godine plivati naučilo 117 djece.

VIŠE

Porečki sportski stručnjaci nisu obaviješteni o dodjeli sportskih nagrada niti ih je itko pitao za mišljenje

Nakon što je o dodjeli godišnjih nagrada najboljim sportašima doznao iz medija, u ime više od 25 porečkih sportskih stručnjaka okupljenih u Udrugu kineziologa obratio nam se njen predsjednik Jadranko Vrus, ogorčen potpunom marginalizacijom struke. Je li moguće da sportski stručnjaci grada nemaju što reći na temu izbora, niti predložiti svoje kandidate? Zajedno sa kolegama pokušavam što aktivnije djelovati kroz Udrugu Kineziologa Poreč. Kao Udruga članovi smo SZGP sa čijim smo rukovodstvom dogovorili suradnju i obećana nam je podrška u nastojanjima afirmacije kineziološke struke u našoj sredini.

VIŠE

Marijana Liović i Marko Beaković sportaši Poreča za 2010.

Na svečanosti Dana porečkog sporta održanoj u prepunoj dvorani porečkog Kazališta najboljom sportašicom Poreča u 2010. godini proglašena je kuglačica, članica porečkog Ženskog kuglačkog kluba ‘Istra’ Marijana Lijović. Najboljim sportašem proglašen je Marko Beaković boćar porečkog kluba ‘Istra Poreč’.

VIŠE

Prezentacija porečkog sporta u dvorani SRC "Veli Jože"

U porečkom Sportskom centru Veli Jože održala se prezentacija lepeze porečkog sporta. Roditelji i njihova djeca imali su priliku iz prve ruke biti upoznati kako u Poreču funkcioniraju 24 sportska kluba.

GALERIJA

Kineziolozi Poreča žele pomoći svima

Tridesetak članova Udruge kineziologa Poreča koji broji mini jubilej od četiri godine rada odlučno je preuzeti aktivniju ulogu u promociji i omasovljenju sporta. Iz tog razloga na dana njoj konferenciji za novinare na kojoj su bili predsjednik udruge mr. Jadranko Vrus i tajnik Loris Benassi uz predstavljanje udruge, najavljena je i aktivnost koja će se dogoditi iduće subote, 22. ovog mjeseca u porečkom Sportskom centru Veli Jože dogodit će se prezentacija lepeze porečkog sporta. Roditelji i njihova djeca imat će priliku iz prve ruke biti upoznati kako u Poreču funkcioniraju 24 sportska kluba.

VIŠE