POREČ - 13. svibnja 2022.

Stručna pomoć sportskim klubovima i udrugama Grada Poreča

Stručni suradnik Sportske zajednice grada Poreča, Zoran Jendrašić, osmislio je program stručne pomoći sportskim klubovima i udruga Grada Poreča, što je nastavak rada na podizanju stručne kvalitete rada SZGP nakon pokretanja pilot projekta uvađanja „Univerzalne sportske škole” u vrtiće grada Poreča.

Program se sastoji od niza stručnih predavanja i pokaznih vježbi namijenjenih prvenstveno stručnom kadru, trenerima i voditeljima sportskih klubova i udruga članova SZGP.
Cilj programa stručne pomoći SZGP je prenašanje najnovijih saznanja iz područja kineziologije, a koja su primjenjiva u radu naših klubova, čime će se podići prvenstveno kvaliteta vođenja trenažnih procesa – treninga, kao i sam rad u klubovima, a što će za krajnji cilj imati što pravilniji sportski razvoj prvenstveno najmlađih članova naše sportske zajednice.

Teme koje će se obrađivat su raznolike od metodike rada, prevencije od ozljeda, rehabilitacije, pravilne prehrane sportaša, sportske psihologije, praktičnog prikaza treninga sa različitim dobnim uzrastima,…kao i teme koje će treneri sami izabrati. Predavanja će voditi stručne osobe po izabranim temama.

Program je započeo proteklog ponedjeljka u dvorani Žatika u suradnji sa Udrugom kineziologa Poreč, predavanjem dr.sc. Lorisa Benassija “Metodika u trenažnom radu s djecom predškolskog uzrasta” koji je na stručan i zanimljiv način prenio trenerima NK Jadran, Ženskog kuglačkog kluba Istra i Jedriličarskog kluba Horizont osnove metodike rada, odnose s roditeljima malih sportaša, kako planirati trening na dnevnoj, tjednoj i godišnjoj osnovi.

Predavanju je bio prisutan i predsjednik SZGP-a Aleksandar Beaković, koji je izrazio zadovoljstvo pokretanjem programa ali i nezadovoljstvo odazivom klubova i trenera kojim je program prvenstveno namijenjen.

SZGP će organizirati još 2 – 3 predavanja tijekom svibnja i lipnja, nakon čega slijedi ljetna pauza. Nastavak programa predviđa se za jesen, početkom nove sportske sezone.

POVEZANE NOVOSTI

Ljiljana Štingl i Loris Benassi autori izvornog znanstvenog rada "Stanje uhranjenosti labinskih srednjoškolaca"

Nedavno je u Zadru održana 30. ljetna škola kineziologa Republike Hrvatske. Tema ovogodišnje međunarodne konferencije bila je Kineziologija u Europi - Izazovi promjena. Na konferenciji je prisustvovao i naš član dr. sc. Loris Benassi. Izlagao je rad naslovljen Stanje uhranjenosti labinskih srednjoškolaca koji je napisao u suradnji s Ljiljanom Štingl, prof. iz Srednje škole Mate Blažine iz Labina.

VIŠE

Nastavak predavanja "Programa stručne pomoći SZGP"

Predavanje sa temom „Metodika u trenažnom radu s djecom predškolskog uzrasta“ održao je .dr.sc. Loris Bennasi što je bio nastavak tj. drugi dio predavanja koje se održalo sredinom mjeseca svibnja.Zadatak tematskih predavanja je prenošenje najnovijih saznanja iz područja kineziologije, a koja su primjenjiva u radu trenera i voditelja porečkih sportskih klubova, sa ciljem podizanja kvaliteta vođenja trenažnih procesa – treninga, a što će za krajnji cilj imati stručan rad i usmjeren sportski razvoj najmlađih članova naše sportske zajednice.

VIŠE

Mališani Poreča hodali za zdravlje

Svi porečki vrtići, djeca, odgajateljice , stručne službe i ravnateljice hodali za zdravlje 18.5.2022. u gradskoj aktivnosti HODAMO MI, ZA ZDRAVLJE SVI – CAMMINIAMO TUTI PER LA SALUTE. Mališani su se okupili kraj Općinskog suda Poreč te hodali do Brula u veseloj i šarenoj koloni koja je plijenila pažnju. Na startu su ih dočekali kineziolozi Zoran Jendrašić u ime organizatora ispred SZGP, naš stalni stručni suradnik Vedran Vrus i dr.sc. Loris Benassi također kineziolog, naš sugrađanin Porečan, akademski stručnjak koji se priključio našoj lokalnoj aktivnosti i vođenju grupa djece na što smo iznimno ponosni.

VIŠE