dr.sc. Loris Benassi

Rođen je 1974. Završio je Tehničku školu u Puli. Nakon završenog srednjoškolskog obrazovanja nastavlja s profesionalnim igranjem nogometa do 1995. kada upisuje Fakultet za fizičku kulturu (danas Kineziološki fakultet) u Zagrebu. Diplomirao je 2000. s temom „Razvoj nogometa u Hrvatskoj“ i stekao dopunsku stručnu kvalifikaciju za rad u nogometu.

Na istom je fakultetu 2012. završio poslijediplomski znanstveni magistarski studij obranivši rad naslovljen „Neki čimbenici općeg stava prema nogometu djece osnovnoškolskog uzrasta“ te doktorski studij kineziologije 2022. obranivši disertaciju pod naslovom „Latentna struktura interesa prema sportu srednjoškolaca s različitim sportskim iskustvom“. Od dodatnog obrazovanja završio je za voditelja nordijskog hodanja pri Hrvatskoj olimpijskoj akademiji (2008), specijalistu poslovne informatike ˗ ECDL pri Informatičkom učilištu M San iz Zagreba (2010), učitelja skijanja pri Skijaškom učilištu iz Zagreba (2010) i Polestar Pilates course - Köln (D) (Zagreb, 2014). Godine 2002. u Zagrebu polaže Državni stručni ispit.

Od 2000. do 2015. radio je u više istarskih osnovnih i srednjih škola. Kao vanjski suradnik od 2014. do 2015. sudjelovao je u izvođenju nastave na predmetu Kineziološka kultura na svim sastavnicama Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli. Od 2015. zaposlen je na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti u Puli.

Po okončanju redovnog studija desetak je godina radio kao osobni trener sportašima i rekreativcima svih dobnih uzrasta. Kao trener sudjelovao je 2001. u radu nogometne akademije „Davor Šuker Soccer Academy“. Za potrebe ljetnog kampa Društva „Naša djeca“ Poreč nekoliko je godina radio kao učitelj plivanja. Surađivao je u sportskim programima ustanove Zdravi grad Poreč. Bio je kondicijski trener rukometašica Kaštelira u sezoni 2005./2006. kada se klub natječe u 2. HRL - zapad. Od 2011. za Općinu Tinjan organizira i provodi školu plivanja. U više je navrata obavljao poslove trenera te voditelja omladinskog pogona i člana izvršnog odbora u nekoliko nogometnih klubova Poreštine.

Član je izvršnih odbora Zbora učitelja i trenera sportova na snijegu „Istra“ i Skijaškog kluba „Poreč - Parenzo“. Objavio je dvadesetak znanstvenih i stručnih radova te sudjelovao na brojnim znanstvenim i stručnim skupovima domaćeg i međunarodnog karaktera.